sursa foto:  b1.ro

Lucian Bode anunță reforme puternice la MAI: ‘Propunerea cu care voi merge în fața Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos’

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că urmează să facă o serie de reforme în rândul MAI: ”Propunerea cu care voi merge în fața Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliția Capitalei până la ultimul inspectorat”.

”Am susţinerea primului ministru, a majorităţii parlamentare să fac reformă în MAI (…) Când spun reformă, mă gândesc la problemele sistemice pe care Ministerul Afacerilor Interne le are, de la deficitul de personal. Doar în ultimii 5 ani au plecat în pensie peste 30.000 de angajaţi din structurile MAI. Au plecat conform reglementărilor legale în vigoare. De aceea, trebuie să gândim un sistem de gestionare a carierei”, a afirmat Bode, prcizând că în fiecare an au fost din ce în ce mai puţine locuri la şcolile de poliţie, în loc să fie tot mai multe.

Ministrul de Interne a afirmat că îşi propune ”aducerea în sistem a unor oameni bine pregătiţi, cu experienţă” şi eliminarea împuternicirii pe funcţie.

”Este ce mai nociv mod de a avea management. Acest mod de a menţine împuternicitul este dăunător”, a mai afirmat ministurl.

Bode anunţă că va propune Guvrnului organizarea de concursuri pe funcţii ” de sus până jos”.

”Propunerea cu care voi merge în faţa Guvernului este de a organiza concursuri de sus până jos, de la Poliţia Capitalei până la ultimul inspectorat, să-i selectăm pe baza unor concursuri transparent organizate şi să avem stabilitate pe funcţii”, a mai afirmat ministrul.

Acesta a orcizat că o altă modeliatte de a reduce deficitul de personal este trecerea în corpul ofiţerilor, având deja loc primele concursuri în acest sens, conform news.ro.

Citește și:

Super veste de la Guvern pentru acești producători! Pot obține finanțări de sute de mii de euro pentru afacerea lor

SURSE S-ar trage sforile pentru numirea unui nou șef al Poliției Române! Vine pe filieră PNL

EXCLUSIV Radiografia cazului crimelor din Onești! Ce l-a împins pe bătrânul de 68 de ani să ucidă cu sânge rece

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare