sursa foto:  evz.ro

Ludovic Orban a fost problema? S-a încălcat spiritul Constituţiei

Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, a explicat de ce desemnarea lui Ludovic Orban a fost interpretată ca un conflict de natură constituţională între preşedinte şi Parlament. „S-a încălcat spiritul Constituţiei”, a spus Petre Lăzăroiu.

Fostul judecător CCR a declarat că nu persoana Ludovic Orban a fost problema CCR , ci  desemnarea lui Ludovic Orban în condiţiile în care şi el şi preşedintele ştiau că nu vor să treacă Guvernul iar acest fapt încalcă spiritul Constituţiei.„Nu numele, nu persoana Ludovic Orban a fost problema CCR. Problema a fost desemnarea lui Ludovic Orban în condiţiile în care şi el şi preşedintele ştiau că nu vor să treacă Guvernul. S-a încălcat spiritul Constituţiei, nu litera ei”spune Petre Lăzăroiu.

„Motivarea CCR poate să vină când trebuie sau chiar şi mai târziu, în funcţie de cât de repede se redactează. Preşedintele are comunicatul, ştie că s-a admis, nu depinde de motivare. Dacă vrea să fie blindat zice că o aşteaptă, dar el nu are prea multe opţiuni acum. Trebuie să vină cu o altă propunere, să desemneze o altă persoană care să formeze Guvernul, acea persoană să vină în Parlament şi să ceară votul.”, a explicat Petre Lăzăroiu.

„Nu numele, nu persoana Ludovic Orban a fost problema CCR. Problema a fost desemnarea lui Ludovic Orban în condiţiile în care şi el şi preşedintele ştiau că nu vor să treacă Guvernul. Atunci desemnarea a fost forţată. Desemnarea trebuie făcută în ideea în care se coagulează o majoritate, iar premierul desemnat face un Guvern pe care să îl treacă. S-a încălcat spiritul Constituţiei, nu litera ei. Greşeala lor a fost că au spus în Consiliul Naţional să nu îl voteze pe Orban. Deci înseamnă că ei au provocat această criză politică, pentru a forţa anticipate. La anticipate se ajunge dacă nu mai există o majoritate, dacă nu se mai pot înţelege. Dar acea majoritate există!

Şi dacă nu ar fi spus-o pe faţă, lucrurile astea se mai şi văd. Este evident că acea persoană nu voia să treacă Guvernul. Spiritul Constituţiei nu este să pice două Guverne şi să mergem la anticipate.”, a mai declarat judecătorul conform dcnews.ro. 

 

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare