sursa foto:  cotidianul.ro

Ludovic Orban continuă curățenia! L-a executat pe omul numit de Viorica Dăncilă

Premierul Ludovic Orban continuă curățenia promisă în aparatul bugetar.

Ludovic Orban l-a schimbat pe omul instalat de fostul premier Viorica Dăncilă, în funcția de șef al Corpului de Control al Prim-ministrului.

Astfel, șeful Guvernului l-a înlocuit pe Constantin Robu cu Daniel Dragoș Tănăsoiu.

Deciziile privind demiterea lui Constantin Robu și numirea în funcție a lui Daniel Dragoș Tănăsoiu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Tănăsoiu este fost membru al Partidului Social Democrat și a ocupat funcția de secretar general al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Tănăsoiu, implicat într-un scandal sexual

Ziarul Libertatea a dezvăluit în august 2017 că Tănăsoiu ar fi fost reclamat de o angajată a ANR la Comisia de etică. Angajata ar fi fost logodnica lui Dan Plaveti, fost președinte al Autoritatății Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în perioada 2010-2012, conform G4media.

Potrivit sursei citate, ANRE a confirmat existența incidentului, însă afirmă că este vorba de ”reclamarea unui comportament neadecvat” și că de la înființarea ANRE până în prezent nu au existat cazuri de „hărțuire sexuală/abuz sexual/viol”.

ANRE nu spune dacă a luat măsuri. Pe de altă parte, instituția a refuzat să spună și dacă s-a dispus vreo măsură în acest caz și argumentează că raportul comisiei care a investigat incidentul nu este public.

„Aspectele menţionate la punctele 1 şi 2 din solicitarea dumneavoastră au vizat reclamarea unui comportament neadecvat, care a făcut obiectul unei cercetări în cadrul Comisiei de etică, înfiinţată prin decizie a preşedintelului ANRE. Rezultatele cercetării au fost concretizate într-un raport, care a fost întocmit conform prevederilor art. 49 din Codul de conduită etică şi profesională a personalului şi membrilor Comitetului de reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Concluziile Comisiei de etică asupra aspectelor sesizate nu au caracterul unor informaţii de interes public”, potrivit ANRE.

Vezi și

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare