prezidentiale 2019 ludovic orban explica ce urmeaza dupa alegerea lui klaus iohannis in functia de 627968

Ludovic Orban face noi precizări: Vreau să fie foarte clare lucrurile

Premierul Ludovic Orban a făcut, luni, la începutul şedinţei de Guvern, precizări cu privire la izolara şoferilor care transportă marfă şi la care se face referire în Ordonanţa Militară nr. 4. 

„Nu au fost înţelese anumite decizii care au fost luate prin Ordonanţa Militară numărul 4, în special în domeniul transporturilor. Vreau să fie foarte clare lucrurile, să le explicăm firmelor de transport şi şoferilor că reglementarea emisă prin ordonanţa militară are ca obiectiv stabilirea modalităţii prin care, între curse, şoferul se află în izolare. În primul rând, izolarea durează din momentul reîntoarcerii şoferului până la plecarea într-o nouă cursă. Poate să fie o zi, două zile, trei zile, nu 14 zile aşa cum s-a prezentat eronat”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că în cuprinsul ordonanţei militare este revăzută o perioadă de maxim 14 zile, nu 14 zile.

”Şoferul când se întoarce din cursă poate să stea, până pleacă din nou în cursă, o perioadă de timp cât este necesar până la plecarea în cursa următoare, indiferent că este vorba de 24 de ore, 48 de ore sau de câteva zile. Am venit cu reglementarea respectivă pentru a stabili clar modalităţile prin care se face izolarea între curse a şoferilor.  (…) Şoferul nu este împiedicat să plece în cursă după revenirea din cursă, poate să plece imediat, după o zi, după două zile sau după patru zile în funcţie de cum sunt comenzile firmei”, a spus premierul.

Orban a mai subliniat că a acordat un tratament special transportului de marfă pentru că „acest transport este vital pentru funcţionarea economiei”.

Ordonanţa militară prevede că ”la intrarea în ţară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalităţi de protecţie împotriva răspândirii COVID-19: a) carantinarea în spaţii puse la dispoziţie de către angajator; b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spaţiu locativ disponibil; c) carantinarea la cerere, în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării”.

Vezi și: EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare