sursa foto:  antena3.ro

Ludovic Orban îl aduce în Guvern pe omul acuzat că a făcut combinații ilegale cu Saddam Hussein

Premierul Ludovic Orban a făcut o nouă numire controversată! Marți a fost publicată, în Monitorul Oficial, decizia privind numirea lui Cornel Cătălin Bulf în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Bulf a fost instalat pe filieră PMP.

Bulf, care este acum preşedintele Partidului Mişcarea Populară, filiala Argeş, este un personaj controversat al deceniului trecut. Numele lui Bulf a apărut într-un scandal internațional legat de programul „Petrol contra Hrană”, firma sa fiind suspectată că făcea comerț ilicit cu petrol irakian în timpul lui Saddam Hussein, scrie economica.net.

În 2005, o comisie de anchetă independentă a ONU (comisia Volcker) a făcut publice publice 270 de nume de persoane fizice și de firme care au fost recompensate de fostul dictator Saddam Hussein și care l-ar fi sprijint să vândă petrol, încălcând astfel sancțiunile ONU.

Pe listă se afla și „Bulf Drilling”, firma care aparținea atunci lui Cătălin Bulf. Potrivit relatărilor din presa vremii, Bulf Drilling a fost pomenita și într-un raport prezentat Congresului American, în care se menționa că, sub paravanul programului „Petrol contra hrana”, firma lui Catalin Bulf făcea comerț ilicit cu petrol irakian. De asemenea, Catalin Bulf a fost acuzat atunci chiar de către un responsabil al Ministerului irakian al Petrolului că s-ar fi aflat pe lista celor recompensați de Saddam.

Apropiat al fostului ministru PSD al Industriilor, Dan Ioan Popescu

Incriminat de Raportul Volcker că ar fi făcut plăți ilicite de 490.000 de dolari, Bulf a detonat bomba în țară. El a declarat că a fost trimis în Irak de Dan Ioan Popescu (fost ministru PSD al Industriilor în Guvernul Năstase și unul dintre “creierele” partidului) pentru a negocia cumpărarea de către Petrom a țițeiului irakian.

După ce ar fi perfectat contractul, Mihai Tănăsescu, ministrul Finanțelor de la acea vreme, nu ar mai fi fost de acord cu acesta.

„Nu mai avea bani să plătească”, ar fi spus Bulf atunci.

Drept urmare, Bulf ar fi vândut țițeiul, printr-o firma intermediară, Midway Oil, către BP și Texaco.

Vezi și

EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

EXCLUSIV Dumitru Cornă îl ‘denunță’ pe Marcel Vela: ‘Vrea să pună mâna pe SMURD! Minte’

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare