sursa foto:  expresspress.ro

Ludovic Orban joacă strategic! Florin Cîțu: ‘M-a mâhnit această declarație a domnului Orban. Aici nu este o joacă politică’

Premierul Florin Cîţu îi dă replica liderului PNL Ludovic Orban, care a afirmat că cine a stabilit ţinte legate de campania de vaccinare trebuia „să le urmărească”. „Aş fi vrut, de fapt, să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare, ce resurse a folosit în Partidul Naţional Liberal pentru campania de vaccinare, cât s-a implicat ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru campania de vaccinare. Asta aş fi vrut mai mult să văd”, afirmă primul ministru, menţionând că l-a „mâhnit” declaraţia lui Orban. „Campania este pentru a salva vieţi şi de aceea m-a mâhnit această declaraţie a domnului Orban. Aici nu este o joacă politică”, susţine el.

„Acestea nu sunt ţinte şi nu sunt obiectivele unei guvernări. Sunt estimări care au venit după discuţiile cu specialiştii. Am auzit declaraţia şi m-a mâhnit această declaraţie. Aş fi vrut, de fapt, să aud mai mult despre ce a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare, ce resurse a folosit în Partidul Naţional Liberal pentru campania de vaccinare, cât s-a implicat ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru campania de vaccinare.
Asta aş fi vrut mai mult să văd. Din păcate, din momentul în care mi-am anunţat candidatura la preşedinţia partidului – şi este un exerciţiu pentru telespectatori să caute în ultimele două luni de zile declaraţiile domnului preşedinte prin care laudă Guvernul, sau ce a făcut Guvernul, un guvern într-o coaliţie condusă de liberali, cu un premier liberal – de aceea m-a mâhnit această declaraţie şi, repet, aş fi vrut să văd mai multe exemple despre cum a reuşit, printr-o campanie, să facă să se vaccineze o sută de mii, două sute de mii, două mii de persoane. Astea sunt mesajele pe care vreau să le văd de la liderii politici de astăzi, din România”, a afirmat Florin Cîţu, marţi seară, la Digi 24.
Cîţu a susţinut că nu se aşteaptă de la PSD să aibă astfel de mesaje, dar că se aştepta de la preşedintele PNL să susţină campania de imunizare.

Citește și: Obiectivele campaniei de vaccinare, un eșec total pentru Florin Cîțu! Ludovic Orban îl taxează: ‘Trebuia să le urmărească’

 

Cîţu a explicat că cifrele legate de vaccinare au făcut făcute publice „să ştim unde trebuie să ajungem”, el subliniind că aceste ţinte trebuie atinse, pentru că „nu putem să trişăm realitatea”.

„Această campanie nu este a mea şi eu nu o fac pentru mine. Campania este pentru a salva vieţi şi de aceea m-a mâhnit această declaraţie a domnului Orban. Aici nu este o joacă politică. Campania de vaccinare salvează vieţi şi toţi trebuie să punem resurse şi să vedem cum să facem să ajungem să avem imunitate în societate, să nu mai avem această pandemie.
Nu este vorba despre cifra aceasta – cinci milioane, zece milioane, este vorba despre a depăşi pandemia şi este important ca fiecare lider politic să vină nu să critice Guvernul – că e uşor să critic Guvernul şi face PSD treaba asta, este în job description – şi să vii să vezi cum pot să ajut şi eu să creştem numărul de persoane vaccinate. Asta aş fi vrut şi de aceea sunt mâhnit”, a adăugat premierul, informează news.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare