sursa foto:  epochtimesromania

Ludovic Orban, semnal pentru Marcel Vela! Se anunță execuții: ‘Trebuie schimbați’

În ședința de Guvern de vineri, 14 august, premierul Ludovic Orban i-a dat un semnal ministrului de Interne, Marcel Vela, pentru schimbarea șefilor din Poliție care nu iau măsuri împotriva clanurilor interlope.

Acolo unde sunt șefi de Poliție care nu iau măsuri împotriva clanurilor trebuie schimbați”, i-a transmis Ludovic Orban lui Marcel Vela.

În replică, șeful Internelor a declarat că „la nivelul Poliției Municipiului București” se desfășoaară „un control intern” în acest sens.

Dialogul dintre Orban și Vela

„Domnule ministru Vela, am văzut că aţi capturat şi aţi reuşit extrădarea şi aici vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei şi Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva reţelelor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a spus Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

„Suntem cu ochii pe ei”, a replicat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”, a continuat Orban.

„Şi cu legea, evident”, a adăugat Vela.

Premierul Ludovic Orban a solicitat o evaluare „foarte serioasă” la nivelul secţiilor de Poliţie şi schimbarea şefilor care nu iau măsuri împotriva reţelelor infracţionale.

„Aici trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort atât de la cunoaşterea efectivă a grupurilor infracţionale, cât şi colaborarea cu Justiţia, cu procurorii, cu instanţele, astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie, iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul acesta care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale trebuie schimbaţi fără niciun fel de menajamente”, a transmis el.

Ministrul de Interne a precizat că au fost demarate mai multe controale.

„Chiar la nivelul Municipiului Bucureşti este trimis Corpul de control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a menţionat Marcel Vela.

Vezi și  SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare