sursa foto:  Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, pentru Bugetul.ro, în ce constă majorarea diferențiată ce urmează a fi aplicată de la 1 ianuarie 2023: ‘Vorbim de o majorare de venituri pentru cei cu pensii mici’

Luni seara, reporterul Bugetul.ro l-a contactat pe ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru a afla în ce va consta majorarea diferențiată a pensiilor despre care a vorbit președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marius Budăi a precizat, pentru Bugetul.ro, că, de fapt, vorbim de o majorare de venituri, pentru cei cu pensii mici.

Președintele PSD vorbea de venituri, nu de o majorare diferențiată de pensiilor. Vom avea o mărire de venituri, pentru cei cu pensii mici, a explicat, pentru Bugetul.ro, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Am vrut să știm cum se va face mai exact această majorare, de câți vor beneficia în plus românii cu pensii mici. În acest context, Marius Budăi ne-a transmis că Ministerul Muncii încă lucrează la această majorare.

Încă lucrăm la această majorare. Nu am nimic final, a spus, pentru Bugetul.ro, ministrul Muncii.

Vezi și Marcel Ciolacu, președintele PSD, anunț despre pensiile mici de 1.500-1.800 de lei: Este nevoie de o mărire procentuală mai mare

Duminică, Marcel Ciolacu a anunțat că e nevoie, pentru cei cu pensii mici, de o mărire procentuală mai mare

Marcel Ciolacu a afirmat că este nevoie pentru acestea de „o mărire procentuală mai mare”, pentru pensiile mici, pensiile de 1.500-1.800 de lei.

După ce am încheiat legea cu energia, am zis să venim cu proiectul de buget. Acolo să stabilim exact procentul care va rezulta nominal o sumă pe care să o folosim la pensionari.

Ne dăm toţi cu părerea că e 10%, că e 15%.

Am stabilit că se va crea o anvelopă de cum ar fi o mărire de 15%, ceea ce înseamnă un efort bugetar de 15-16 mld lei. Eu nu sunt de acord că se împartă cu un procent egal punctul de pensie la toată lumea.

O să venim cu legea până în 31 decembrie 2022”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3 CNN, după cum am scris AICI.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare