sursa foto:  jurnaluldearges.ro

Marcel Ciolacu: ‘Această creștere economică nu se regăsește în buzunarele oamenilor. Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile’

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că România înregistrează cea mai mare creştere economică la nivel european, dar admite că ea nu se resimte în nivelul de trai al populaţiei. În acest context, Ciolacu avansează ideea unui nou pachet social.

Marcel Ciolacu a susţinut că în mod „categoric Guvernul va trebui să vină cu un al treilea pachet social, în baza căruia creşterea economică să se resimtă şi în nivelul de trai al populaţiei”.
„Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum venim cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, Guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice şi cu alte cuvinte, din nou Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la România Tv. 

El a subliniat că este nevoie de creşterea veniturilor „în zona celor cu venituri mici şi mijlocii”.
„Eu cred că cât mai curând vom veni cu acest nou pachet. (…) Vedem o creştere economică şi acum se vine cu un nou pachet. Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente. Nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a adăugat Ciolacu, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare