sursa foto:  ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, anunț pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile în 2024

Premierul României, Marcel Ciolacu, a dat, miercuri seara, asigurări că noua Lege a pensiilor este sustenabilă.

Marcel Ciolacu a precizat că pensiile vor crește de două ori în 2024, o dată la 1 ianuarie, cu 13,8%, și încă o dată la 1 septembrie, când se va face recalcularea pensiilor.

De asemenea, premierul a subliniat, la Antena 3, că în fiecare zi are discuții cu Nicolae Ciucă, pentru a lua cele mai bune decizii pentru români.

Marcel Ciolacu, anunț pentru pensionari! Ce se va întâmpla cu pensiile în 2024

„Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea.

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (…)Banii se iau din bugetul statului și impozitează anumite pensii.

Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva, să se războiască cu mine că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (…)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal (n.r. – Nicolae Ciucă). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români”, a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare