Marcel Ciolacu, despre o posibilă întrecere politică între el și fostul șef al SRI, Eduard Hellvig: Nu am nicio problemă

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a vorbit, la Realitatea Plus, despre cursa electorală  despre o posibilă întrecere politică între el și fostul șef al SRI, Eduard Hellvig

Întrebat dacă va candida la preşedinţia României, Ciolacu a spus, la Realitatea Plus, că se confruntă în prezent cu multe provocări, precum respectarea jaloanelor PNRR şi implementarea reformelor intens discutate până acum. Șeful PSD a mai precizat că va trebui să poarte o discuţie în acest sens cu colegii lui.

„Nu poţi să iei decizii fără cifre. (…) Nu mi-am dorit să fiu nici premier. Când eram consilier local la Buzău, nu am avut o proiecţie că voi ajunge preşedintele PSD. Sunt lucruri care este bine să vină de la sine, dacă ele sunt destinate către tine”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

În ce priveşte o postare recentă a fostului director SRI, Eduard Hellvig, care a scris că „România ordonată, fără să fie şi coordonată, riscă să se transforme într-un proiect cu nume frumos, dar cu un conţinut dezordonat, precum nişte covrigi fără o sârmă unificatoare”, Marcel Ciolacu a răspuns: „Eu cred că avem nevoie de o Românie ordonată. Eu nu am luat-o ca pe un atac. Sunt ferm convins că o Românie ordonată nu poate să fie decât dacă este şi o Românie coordonată. Sunt ferm convins, mai ales în contextul actual. PSD de obicei voia să ia totul, să câştige totul, să aibă totul şi a văzut că a pierdut toate alegerile. (…) Îmi convine ca şi adversar politic domnul Hellvig. Devine mai dinamică… (…) Am zis că îmi convine, nu am nicio problemă. Decizia PNL. Momentan, preşedintele PNL este domnul Ciucă. (…) Să ştiţi că am un partener corect în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă are un partener corect în mine”.

 

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a exclus posibilitatea unei înţelegeri cu preşedintele Klaus Iohannis, astfel încât el să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, iar actualul șef al statului să devină prim-ministru: „Eu nu cred că preşedintele României, după zece ani, îşi doreşte să devină premier sau preşedinte de partid. Nu am avut această discuţie şi nici nu cred că o s-o am vreodată”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare