sursa foto:  digi24.ro

Marcel Ciolacu îi atrage atenția lui Klaus Iohannis: ‘Vom folosi toate mijloacele politice, legale și constituționale pentru a apăra interesele cetățenilor’

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Klaus Iohannis o scrisoare în care îl informează că social-democrații nu vor fi prezenți la consultările de la Palatul Cotroceni.

„În intervenţiile publice pe care le-aţi avut în ultimele săptămâni v-aţi antepronunţat într-un mod lipsit de echivoc în privinţa desemnării prim-ministrului. Ignorând voinţa cetăţenilor, exprimată prin vot democratic, aţi anunţat public atât înainte de alegeri, cât şi după alegeri, că aţi luat deja decizia de a desemna în această poziţie un reprezentant al partidelor care au pierdut la scrutinul din 6 decembrie 2020. Prin urmare, discuţiile pe care urmează să le aveţi astăzi cu partidele politice mimează doar principiul consultării constituţionale la care aţi făcut trimitere în invitaţia dumneavoastră. Practic, ceea ce urmează să se întâmple astăzi la Palatul Cotroceni este o mascaradă jignitoare la adresa democraţiei, un act de sfidare a cetăţenilor care au participat la alegerile parlamentare”, a afirmat Ciolacu în scrisoare.

El a adăugat că PSD refuză să participe la acest „simulacru”.

„Refuzăm să validăm prin prezenţa noastră acest circ politic care începe să semene din ce în ce mai mult cu guvernarea CDR din perioada 1996 – 2000. Vom face în schimb o opoziţie hotărâtă în Parlamentul României şi vom folosi toate mijloacele politice, legale şi constituţionale pentru a apăra interesele cetăţenilor care ne-au acordat încrederea lor la ultimele alegeri”, a menţionat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Vești importante pentru toți angajații din acest domeniu: Starea de urgență le va aduce un stimulent de risc lunar

Document EXCLUSIV. Directiva lui Raed Arafat, încălcată de DSP și de Primăria USR-PLUS!

La 31 de ani de la Revoluție, Petre Roman are 2 pensii! Primul premier post-decembrist ia 181.500 de lei pe an, doar din pensii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare