sursa foto:  qmagazine.ro

Marcel Ciolacu vine cu vești noi pentru pensionari: ‘Prioritatea numărul unu a Ministerului Muncii trebuie să fie în acest moment Legea pensiilor’

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că prioritatea numărul unu a Ministerului Muncii şi a Guvernului, la acest moment, o reprezintă finalizarea noii legi a pensiilor, urmând ca după aceasta să fie parcurşi şi paşii necesari în privinţa noii legi a salarizării.

 

El a fost întrebat luni de presă dacă termenul de 1 ianuarie 2024 pentru intrarea în vigoare a noii legi a salarizării mai poate fi luat în calcul, în condiţiile în care proiectul de act normativ ar fi trebuit să ajungă în Parlament la 1 septembrie.

”Lucrăm şi acum la legea cu pensiile speciale”

Lucrez cu materialul clientului şi încerc să-mi fac priorităţile în funcţie şi de necesităţile reale şi urgenţele reale. În cererea de plată nr. 4 avem trei reforme majore: Legea pensiilor, Legea salarizării şi reforma fiscală. Sunt acum nişte ipocriţi care au atacat la CCR măsurile fiscale, la pachet cu combaterea evaziunii şi cu reforma bugetară, uitând că ei au trecut aceste lucruri în jalonul din reforma fiscală, asta, ca o paranteză.

Ce am convenit cu Comisia este de a veni cu acest pachet, care e soft, din punctul meu de vedere. Trebuie intervenit major în combaterea evaziunii şi în reforma bugetară şi cred că prioritatea numărul unu a Ministerului Muncii trebuie să fie în acest moment Legea pensiilor, urmând să începem şi paşii cu Legea salarizării. Asta nu înseamnă că proiectele sunt abandonate, se lucrează în paralel, cum, de altfel, lucrăm şi acum la legea cu pensiile speciale. (…) Deci, este cu adevărat o întârziere la foarte multe, s-au suprapus, dar o să facem faţă, cu certitudine„, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Întrebat cine sunt „ipocriţii” la care a făcut referire, premierul a punctat: „Cei care au ţinut la secret PNRR şi l-au scris. Nu vă aduceţi aminte, trebuie să-i nominalizez eu ? Îi ştiţi la fel de bine ca toţi românii„.

 

Premierul a participat, luni, la inaugurarea unui nou amfiteatru al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare