sursa foto:  realitateaoltului.ro

Marcel Vela i-a ‘executat’ de ochii lumii? Șefii din Poliție, mutați disciplinar după ce au intrat în război cu sindicaliștii

După ce au intrat în război cu sindicaliștii, doi șefi din Poliția Română au fost mutați disciplinar. Bugetul.ro vă prezintă astăzi cazurile a doi șefi de inspectorate care au fost transferați, în urma unor acuzații grave care le-au fost aduse de sindicaliști. Este vorba despre comisarul-șef Marian Iorga și despre comisarul-șef Alin Petecel.

Chiar dacă aceste mutări par, cel puțin la prima vedere, disciplinare, nu trebuie omis faptul că ei nu au fost retrogradați din funcții, ci doar au fost făcuți șefi peste alte județe.

Vezi și S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cazul Marian Iorga

După ce a intrat în război cu Dumitru Coarnă, șeful SNPPC, comisarul-șef Marian Iorga a fost mutat de la șefia IPJ Călărași la conducerea IPJ Prahova.

În ultima zi a lunii aprilie, surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Marian Iorga va fi mutat la conducerea IPJ Prahova. În aceeași zi, IGPR a comunicat oficial mutarea comisarului-șef Marian Iorga la șefia Poliției Prahova. Marian Iorga este într-un război direct cu Dumitru Coarnă, după ce șeful SNPPC a făcut mai multe plângeri penale pe numele noului șef de la IPJ Prahova.

Iată ce a comunicat IGPR joi, 30 aprilie 2020: „prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Marian IORGA a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, până la încetarea situației care a condus la vacantarea temporară a postului”.

Dumitru Coarnă l-a acuzat pe Marian Iorga, printre altele de „luare de mită” și de pretinderea „de favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”

În luna ianuarie a acestui an, Dumitru Coarnă dezvăluia, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că a făcut mai multe plângeri împotriva comisarului-șef Marian Iorga.

Printre altele, sindicalistul îl acuza pe Marian Iorga de „luare de mită” și de pretinderea de „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”, în perioada în care s-a aflat la șefia IPJ Călărași.

Dacă în primă fază Iorga nu a dorit să comenteze acuzațiile lui Dumitru Coarnă, ulterior șeful IPJ Prahova ne-a declarat că îl va acționa în instanță pe șeful SNPPC, pentru că acuzațiile sunt false.

Cazul Alin Petecel

Pe modelul Marian Iorga, prin Ordinul lui Marcel Vela comisarul-șef Alin Petecel a fost mutat de la șefia IPJ Timiș la șefia IPJ Dolj.

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-șef de poliție Petecel Aurelian Alin se împuternicește să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj”, a comunicat, miercuri, IGPR.

Alin Petecel a intrat în conflict cu președintele executiv al SNPR Decus Timiș, agentul de poliție Valer Kovacs. Kovacs a fost destituit abuziv în perioada stării de urgență, după ce a dezvăluit neregulile din cadrul IPJ Timiș, condus la acea vreme de Alin Petecel.

În urma intervenției chestorului-șef Liviu Vasilescu, cel care conduce Inspectoratul General al Poliției Române, Valer Kovacs a fost repus în funcție.

La scurtă vreme, însă, Kovacs a decis să părăsească IPJ Timiș.

Iată că acum comisarul-șef Alin Petecel a fost mutat de Marcel Vela, de la conducerea IPJ Timiș la șefia IPJ Dolj.

Totuși, așa cum am precizat mai sus, aceste „pedepse” par, mai degrabă, a fi date de ochii lumii.

Vezi și Moment teribil trăit de o bătrână de 80 de ani, la spital: ‘Dacă intru, mor fără medicamente, dar mor de Covid’

Scandal de proporții! Zeci de mii de cadre medicale încasează bani stând degeaba, iar pacienții mor în fața spitalelor

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare