sursa foto:  observator.tv

MARE ATENȚIE! Cum au rămas mii de români FĂRĂ bani în cont – aceasta este ESCROCHERIA MOMENTULUI

Trebuie să aveți mare grijă! Mii de români au căzut în această capcană și au rămas fără bani în cont. Fără doar și poate, aceasta este escrocheria momentului.

Miercuri, Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunțat că mii de români au fost victime ale unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să dea distribuie pe Facebook un anunț în numele companiei Wizzair.

Acum cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizz Air.

Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga 2 bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective. Mulți și-au dat seama că e ceva necurat la mijloc și și-au avertizat prietenii.

Experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar astăzi au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele Wizz Air. Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi 2 bilete gratuite.

Cum funcționează schema:

Dacă parcurgeai toți pașii, rămâneai fără bani. Iar 19.000 de persoane au dat share. Cei de la CERT.ro au postat pe pagina lor de Facebook un anunț privind această nouă schemă de phishing, pentru a-i atenționa pe internauți, informează observator.tv.

Pagina falsă http://wizzair.com-signin.today a fost între timp blocată.

 Vezi și Foarte interesant! Cine este, de fapt, omul DEMIS de premierul Mihai Tudose în ședința de Guvern – SALARIUL acestuiaDezvăluire cutremurătoare a unui celebru cap al lumii interlope! Cine ar fi omorât oameni nevinovați

Protecția Consumatorului a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare