sursa foto:  cursdeguvernare.ro

Mare atenție, români! Încălcarea acestor reguli vă poate aduce o amendă de aproape 30.000 de lei

Important! Persoanele care sunt prinse că își vor înstrăina voucherele de vacanță, riscă o amendă de aproape 30.000 de lei din partea autorităților.

 

Românii care aleg să vândă voucherele de vacanță pe care le primesc de la stat, reușesc să câștige bani buni din această afacere. Bugetarii scot la vânzare tichetele de vacanță în mediul online, practica fiind întâlnită de câțiva ani.

Companii sau instituții din România oferă angajaților tichete de vacanță, iar cu ajutorul acestora pot cumpăra atât servicii de turism, cât și vacanțe în România, atât pentru angajatul respectiv cât și pentru familia sa. O condiție constă în existența contractului de muncă valabil.

Voucherele de vacanță au și o dată de expirare, fiind necesar să fie utilizate până la acea dată. De multe ori, românii care au astfel de tichete anulează vacanța sau pur și simplu nu doresc să meargă, astfel că se gândesc la a scoate „un ban cinstit” de pe urma lor, vânzându-le.

Amendă de aproape 30.000 de lei dacă vinzi tichetele de vacanță

Proprietarii de hoteluri sau pensiuni sunt conștienți de faptul că persoana care face rezervarea sau se cazează nu este una și aceeași cu cea care este îndreptățită să utilizeze tichetele de vancanță, dar din dorința de a atrage bani în afacere, acceptă și în acest fel. La rândul lor, acești agenți economici riscă o amendă deloc mică.

Potrivit Tudoriței Lungu de la Ministerul Turismului, cei care fac acest lucru încalcă actualul Cod Penal, fiind vorba despre o formă de fals de identitate. Bugetarii care sunt descoperiți că fac acest lucru riscă o amendă de până la 26.600 de lei.

Pentru că cererea e mare și prețurile mai mici, aceștia nu duc lipsă de clienți, reușind să le vândă extrem de rapid. Chiar și pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului apare informația potrivit căreia aceste vouchere nu sunt transmisibile.

Tichetele de vacanță pot fi utilizate doar de către titular și în baza actului de identitate. De asemenea, vânzarea acestor vouchere este strict interzisă.

”Este regretabil faptul că avem astfel de derapaje în rândul beneficiarilor de vouchere de vacanță, cu atât mai mult că aceștia lucrează în instituțiile publice”, a declarat Tudorița Lungu.

Valabilitatea acestor tichete de vacanță este de un an de la data emiterii, iar unitățile de cazare sau agențiile de turism care acceptă aceste vouchere emise pe numele unei alte persoane, riscă o amendă de până la 13.300 de lei, conform playtech.ro.

Vezi și:

Informații esențiale pentru milioane de români: Cu cât ar putea fi majorate pensiile

A devenit oficial: Acești români își pot recupera sumele de bani plătite pentru anumite servicii

Vești uriașe pentru mii de români! Se reduce vârsta de pensionare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare