Mare atenție, români! Puteți fi executați silit dacă faceți acest lucru

Mare atenție, români!Datornicii care au credite la IFN pot fi executaţi chiar dacă nu au semnat contractul de împrumut. Decizi luată de ÎCC.

Un contract de credit încheiat online cu o instituție financiară nebancară (IFN) este executoriu chiar dacă cel care a primit banii nu a semnat de mână sau electronic documentul, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a pronunţat un recurs în interesul legii, menit să dea o direcție clară tuturor instanțelor de judecată care se confruntă cu acest tip de procese. Problema rezolvată de ICCJ e cea a contractelor de împrumut încheiate online cu IFN-urile, care n uau fost semnate de mână (olograf) sau electronic (semnătură electronică extinsă) persoana care a împrumutat banii.

Decizia ICCJ devine obligatorie atât pentru instanțe, cât și pentru IFN-uri și împrumutați, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Datornicii vor putea fi executați silit mai ușor dacă nu-şi mai plătesc datoriile, chiar dacă contractul pe care l-au încheiat online nu este semnat.

Așadar, contractul de credit online nesemnat este considerat direct titlu executoriu, însă numai dacă părțile n-au stabilit că semnătura este un element obligatoriu pentru ca documentul să fie valabil.

Vezi și:

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

S-a aflat! Cui ii va rămâne averea Tamarei Buciuceanu-Botez

Vești bune- Mii de români vor primi bani din partea statului- Cine sunt norocoșii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare