sursa foto:  playtech.ro

Mare atenție, șoferi! Amenzi de până la 3.000 de lei pentru toți cei care încalcă aceste reguli

Vești importante! Toți șoferii auto riscă o amendă usturătoare de până la 3.000 de lei, dacă fac aceste greșeli în trafic. Conducătorii auto ar trebui să știe asta pentru a nu fi amendați și să se aleagă cu permisul suspendat.

 

Amendă de 3.000 lei pentru şoferii care au acest dispozitiv în maşină. Conform Legii nr. 152/2019, șoferii vor fi sancționați dacă nu respectă regulile privind utilizarea sistemelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă. Măsurile conținute de acest act normativ se aplică deja. Astfel, dacă nu au acest drept, cei ce montează pe mașini și folosesc sirene sau girofaruri riscă amenzi de aproape 3.000 de lei. Mai exact, nerespectarea acestei reguli aduce sancțiuni încadrate în clasa a IV-a (ultima care vizează persoanele fizice), respectiv amenzi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Semnale acustice sau luminoase pot fi folosite doar pe mașinile de intervenție ale polițiștilor, pompierilor, pe ambulanțe și pe autovehiculele care însoțesc coloane oficiale sau transporturi speciale. Reprezentanții Brigăzii Rutiere avertizează că șoferii care sunt prinși cu aceste echipamente chiar și în portbagaj, nemontate, pot fi sancționați potrivit legii!

Se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 lei, precum și cu reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Totodată, se confiscă și aceste mijloace speciale de avertizare”, a informat un reprezentant al Poliției Rutiere.

Potrivit Codului Rutier, citat de avocatnet.ro, semnale speciale de avertizare luminoase sau, după cum sunt ele mai cunoscute, girofaruri, pot fi folosite doar pe autovehiculele poliției și pompierilor (lumină roșie), autovehiculele poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră, serviciului de ambulanță sau medicină legală și altele (lumină albastră) și autovehiculele cu mase și/sau dimensiuni de gabarit depășite ori cele care transportă substanțe periculoase și altele (lumină galbenă).

Vezi și:

Anunțul care îi vizează pe milioane de pensionari! Ce documente sunt necesare pentru recalcularea pensiei

Lovitură dură! Șoferii care dețin acest tip de permise de conducere nu vor mai putea conduce mașini pe teritoriul României

Veste pentru angajații români! Ce se întâmplă cu salariile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare