sursa foto:  gds.ro

Mare atenție, șoferi! Au loc schimbări importante în acest an

Mașinile cu volan pe dreapta, achiziționate din Marea Britanie și aduse în România, nu mai pot fi înmatriculate în țara noastră de pe 1 ianuarie, ca urmare a Brexit-ului.

Românii care au mașini cu volan pe dreapta și le-au înmatriculat înainte de 1 ianuarie vor putea circula în continuare cu ele în România, anunță autoritățile. Cei care nu au rezolvat această problemă până acum vor mai putea circula cu autoturismele pe teritoriul României doar 90 de zile.

Mii de șoferi români stabiliți în UK s-au întors în țară ca să-și înmatriculeze autoturismele. În luna ianuarie a anului 2019, aproximativ 1.100 de mașini cu volan pe dreapta au fost înregistrate, iar în decembrie 2020 numărul lor a crescut la 2.500.

În total, în anul 2019 au fost omologate circa 20.000 de mașini cu volan pe partea dreapta în România.

Potrivit Poliţiei Române, de la începutul lui 2020, în România au avut loc 207 accidente rutiere în care au fost implicate maşini cu volanul pe partea dreaptă, iar în urma impactului au murit 33 de oamen

 

Citește și:

Previziune sumbră a unui cunoscut economist: ‘Multe companii vor căuta să își reducă schemele de personal. Presiunea pe angajați va crește’

Scumpiri pe bandă rulantă. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunare

Veste mare! Beneficii uriașe pentru acești români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare