amenzilor

sursa foto:  zf.ro

Mare atenție, șoferi! Începând cu luna iunie, se va face această schimbare radicală! O nouă metodă, pusă în practică!

Atenție, șoferi! Începând cu luna iunie, autoritățile din România vor face această schimbare radicală. O nouă metodă va fi pusă în practică.

Măsura este impusă prin decizia comună a Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și Consiliul Superior de Medicină Legală.

După cum vă anunța Bugetul.ro în februarie, din luna iunie, probele biologice pentru testarea alcoolemiei la conducătorii auto vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special. Acest dispozitiv trebuie să se afle în dotarea tuturor Serviciilor IML din ţară.

În urma acestei decizii, vor fi acceptate doar rezultatele testelor efectuate cu noua metodă.

Managerului Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc, a dezvăluit că echipamentul costă aproximativ 50.000 de euro, iar achiziţionarea acestuia este obligatorie pentru a nu se ajunge la retragerea acreditării Serviciului de Medicină Legală.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Vezi și Comisia Europeană le-a dat undă verde: Se vinde cel mai mare combinat siderurgic din România

Un grup italian profită la maximum de obligativitatea care intră în vigoare la 1 august! Peste 100.000 de români sunt vizați

Este oficial! Se formează un nou gigant pe piața de telefonie mobilă-Pericol pentru Orange, Telekom și RCS&RDS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare