Mare atenție, șoferi! Riscați amenzi de peste 1.000 de lei

Codul Rutier prevede amenzi foarte mari pentru cei șoferi.

Modificările Codului Rutier prevăd amenzi usturătoare pentru șoferii care circulă cu parbrizul, luneta sau geamurile laterale murdare.

Poliția consideră că din această cauză poți produce un accident. Astfel că sancțiunile sunt pe măsură.

Potrivit prevederilor din Codul Rutier, şoferii care nu respectă obligaţia de a “menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului” riscă o amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni.

De fapt, în acestă categorie intră și șoferii care nu își curăță parbrizul, luneta sau geamurile laterale de zăpadă în perioada cu ninsori. De asemenea, este vorba și despre mizeria acumulată pe geamuri.

 

Șoferii vor fi sancționați cu amendă între 870 și 1.160 de lei amendă dacă mizeria de pe geam obstrucționează vizibilitatea.

Nu există un instrument de măsurare a mizeriei de pe geamuri. Se va uita poliţistul prin habitaclul maşinii ca să verifice vizibilitatea prin geamurile laterale, lunetă sau parbriz.”, a explicat Cosmin Andreica, din partea sindicatului Europol, potrivit playtech.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare