sursa foto:  reteauadestiri.ro

Marian Godină se revoltă împotriva Guvernului Cîțu: ‘Cu siguranță, polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult’

Dacă inițial și-a criticat colegii din poliție care au ieșit să protesteze împotriva Guvernului Cîțu, Marian Godină se revoltă.

După ce a aflat că angajații prefecturilor iau un spor de 30%, Godină iese la atac împotriva Cabinetului Florin Cîțu.

Marian Godină spune că, dacă cineva ar trebui să beneficieze de sporuri în continuare, între polițiști și angajații prefecturilor, aceia ar trebui să fie polițiștii.

În anul 2017 s-a dat o lege prin care bugetarilor ar fi trebuit să le fie majorate salariile etapizat, până în 2022. Spun ”ar fi trebuit” pentru că de majorări au beneficiat doar anumite categorii de bugetari, cum ar fi medicii. Nu am absolut nicio problemă cu salariile medicilor, ba chiar sunt de acord că medicii trebuie să aibă salarii mari.
Polițiștii au fost atunci amânați, urmând să le fie majorate salariile, conform legii, începând cu anul 2021.

De ce au fost polițiștii aleși să facă parte dintre cei cărora nu le-au fost majorate salariile chiar de atunci? E simplu și îmi asum ceea ce scriu, cu riscul ca, din nou, să-mi supăr unii colegi. Pe lângă faptul că polițiștii nu au voie să facă grevă, istoria ne arată că și protestele pe care le au aceștia la îndemână au fost de fiecare dată timide și au răsuflat rapid. Pentru că e mult mai ușor să-l înjuri pe Godină pe internet, dar mult mai greu să îți înfrunți șefii care te amenință voalat că nu prea e bine să protestezi. E mai ușor să lași un comentariu pe Facebook, dar mai greu să ieși în stradă să protestezi.

În 2021 polițiștii au fost din nou amânați și din nou excluși. S-a spus că nu sunt bani, iar polițiștii au anunțat proteste. Părerea mea o știți deja, mi-am spus-o și mi-a adus o grămadă de critici, dacă pot numi critici niște sute de înjurături și jigniri. Sunt unul dintre cei care au înțeles situația grea prin care trece mediul privat, situație creată de pandemie. Sunt unul care are ocazia să vadă și cum se fac banii în mediul privat și știu cât e de greu în condițiile de acum. De aceea am considerat că ar fi imoral să protestez în momentele astea pentru a-mi fi adus salariul la valoarea prevăzută de lege.

La fel am înțeles tăierile de 25% de pe vremea președintelui Băsescu și nici atunci nu am protestat. Pe vremea aia nu lansasem nicio carte, nu aveam niciun naș și aveam la bancă un credit pe care nu l-am mai putut achita și pentru care am fost executat silit. Asta ca să le răspund celor care mă acuză că nu protestez acum pentru că sunt ”plin de bani”.

Am fost apoi revoltat când am văzut că, deși fusesem atât de naiv încât să pricep că nu sunt bani, oamenii politici se lăfăiau și furau ca în codru din banii publici, aproape zilnic vorbindu-se de șpăgi de milioane de euro.
Acum se pare că fac aceeași greșeală. În timp ce spun că e imoral ca cineva să aibă pretenții de ordin financiar, în plină pandemie, angajații din prefecturile din țară iau sporuri de 30% pentru lupta anti-covid. Pe lângă astea, se tot vorbește de bonusuri, prime și sporuri care ar urma să fie primite, culmea, tot de cei care deja beneficiază de salariile majorate, or asta mi se pare de-a dreptul revoltător.

Ba mai mult, am fost unul dintre cei care au zis și despre sporul anti-covid pentru polițiști că nu ar fi moral, dar între angajații unei prefecturi și polițiști, dacă ar trebui să se acorde un spor (în continuare cred că nu ar trebui) atunci cu siguranță polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult.

Situația legată de salariile polițiștilor, care nu sunt aduse la valoarea prevăzută de lege, pe motiv că nu sunt bani, o văd la momentul ăsta cam așa, făcând o analogie:

Cineva are să-ți dea bani, dar când vine momentul să ți-i dea, îți expune situația grea prin care trece și te roagă să mai aștepți. Tu, băiat bun, înțelegi situația, dar apoi, într-o zi, deschizi Facebook-ul și vezi poze din concediu în Maldive cu cel care are să-ți dea bani și care ți se plângea că nu are.”, spune Godină.

Vezi și

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

EXCLUSIV Bătaie pe funcțiile din Guvernul Cîțu! USR-PLUS-iștii se autopropun pentru ocuparea unor poziții-cheie!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare