sursa foto:  click.ro

Marius Budăi, despre Pilonul II de pensii: ‘În momentul de față știm practic că de la lună la lună ne dispar bani din acel pilon și din ceea ce am acumulat până acum, din cauza eficienței slabe’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre ce se întâmplă cu contribuția la Pilonul II de pensii şi în ce fel va fi influențată pensia celor care contribuie în acest moment.

Peste 7 milioane de români au pierdut, în total, peste 7 miliarde de lei din pilonul 2 pe primul semestru din 2022 din cauza inflației şi a investițiilor fondurilor private în titluri de stat.

Întrebat cât de eficient este Pilonul II de pensii şi care este cea mai mare sumă care se adaugă la pensia clasică din Pilonul I pe care o poate obține un contributor la Pilonul II de pensii, Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus:

În momentul de faţă ştim practic că de la lună la lună ne dispar bani din acel pilon şi din ceea ce am acumulat până acum, din cauza eficienței slabe şi am avertizat acest lucru.

Am discutat cu ASF pentru identificare a unor soluţii pe care să le punem pe masa politicului şi să luăm decizii. (…)

Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde, adică exact cât virăm către Pilonul II. Aşa s-a întâmplat anul acesta. ASF-ul trebuie să vină cu soluțiile necesare.

Noi nu suntem afectaţi în Pilonul I de virarea contribuţiei în Pilonul II. Deci pensia noastră nu este diminuată de transferul din Pilonul II.

Acum că s-au diminuat sumele de bani, vom veni cu soluţii„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Vezi și:

Marius Budăi, despre pensiile românilor: ‘Pensiile sunt încă foarte mici în România, de aceea nu înţeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo’

Vești bune! Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Numărul cetățenilor ucraineni cu contracte de muncă în România a ajuns la 6.431’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare