sursa foto:  Inquam Photos/Octav Ganea

Marius Budăi, noi clarificări privind ordonanţa majorării salariilor din învătământ: Nu facem o lege ca să respectăm o altă lege

Ministrul Muncii, Marius Budăi a intervenit, vineri, la Antena 3 CNN, pentru a aduce clarificări în legătură cordonanţa privind majorarea salariilor din sistemul de învăţământ. 

Acesta a răspuns acuzațiilor profesorilor greviști care au criticat guvernul pentru că nu ar fi garantat faptul că în noua grilă de salarizare din viitoarea lege a salarizării unitare salariul unui cadru debutant va fi echivalent cu salariul mediu brut pe economie.

„Tot ce s-a discutat cu noi s-a întâmplat și se va întâmpla în continuare. Nota de fundamentare are semnătura a patru miniștri și a unui vicepremier, semnătură pe un document care este baza OUG care prevede drepturile și Nota de fundamentare prevede deciziile. (…) Nu facem o lege ca să respectăm o altă lege. Dar dacă, pentru că noi am discutat cu constituționaliști, cu juriști și v-am spus: Nota de fundamentare este semnată de patru miniștri și un vicepremier. Sunt cei patru miniștri esențiali pentru următoarea lege a salarizării. Vorbim de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției și peste ei o semnătură de vicepremier. Nota de fundamentare este un document oficial al Guvernului, iar în OUG se prevăd drepturile salariale. Nota de fundamentare este fundamentul OUG care prevede și fundamentul discuțiilor pe legea salarizării, cel solicitat de profesori”, a spus Marius Budăi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare