sursa foto:  Facebook.com

Măsurile restrictive și vaccinarea au eșuat în Germania: Crește alarmant numărul de infectări. Expert în sănătate – ‘Trebuie să revenim la izolare’

Lars Schaade, vicepreședintele institutului pentru sănătate publică Robert Koch (RKI), atrage atenția că Germania se confruntă cu o creștere ”exponențială” a infectărilor cu Covid-19, dar mai ales cu răspândirea variantei britanice.

 

”Este posibil ca de Paște să avem o situație similară cu cea pe care am întâmpinat-o înainte de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, multe cazuri grave, decese și spitale copleșite”, avertizează Lars Schaade.

„Suntem în al treilea val al pandemiei, cifrele sunt în creștere, proporția variantelor este mare”, a adăugat ministrul sănătății, Jens Spahn.

Germania a înregistrat peste 17.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 5.000 mai mult decât acum o săptămână. Rata incidenței a ajuns la 95,6 vineri (față de 90 de joi) – foarte aproape de 100, ceea ce ar declanșa noi restricții.

Angela Merkel și liderii celor 16 landuri se vor întâlni luni pentru a decide cu privire la posibile noi restricții.

„Nu sunt încă suficiente vaccinuri”

Germania se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare pentru a opri ascensiunea epidemiei. Vaccinările cu serul AstraZeneca se reiau vineri, după o pauză de patru zile.

Dar „o analiză sinceră a situației arată că nu există încă suficiente vaccinuri în Europa pentru a opri al treilea val”, recunoaște Jens Spahn.

„Chiar dacă livrările către UE se desfășoară acum normal, vor trece câteva săptămâni până când grupurile cu risc vor fi complet imunizate”, a adăugat el. „Abia atunci putem vorbi despre relaxări ale restricțiilor. Trebuie să mai rezistăm”.

„Trebuie să revenim la izolare”, a declarat Karl Lauterbach, expert în sănătate al Partidului Social Democrat, conform smartradio.ro.

Citește și:

Situație îngrijorătoare! România ar putea să cunoască cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii ani

Vești importante! Mii de pensionari sunt direct vizați! Ce se va întâmpla cu aceste sume de bani

Răsturnare de situație! Flavia Groșan nu a vindecat 100% din pacienții Covid: Există numeroase persoane care au ajuns în stare gravă la spital

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare