sursa foto:  stirileprotv.ro

Medic: ‘Pentru a evalua persoanele bolnave, nu acesta este testul pe care trebuie să îl realizăm’

Într-o declarație recentă vicepreședintele Societății de Medicină de Familie din România, Gindrovel Dumitra, susține că cifrele prezentate de autorități cu numărul infectărilor de COVID-19 nu sunt relevante.

 

Medicul Gindrovel Dumitra declară că testele au fost făcute în nişte locaţii ţintă care au un grad de risc ridicat.

„Este foarte importantă această urmărire pe care o realizăm în cămintele de bătrâni pentru că bătrânii sunt la cel mai mare risc pentru evoluţia către o formă severă şi deces. Pentru a evalua numărul de persoane bolnave dintr-o anumită populaţie, nu acesta este testul pe care trebuie să îl realizăm”, a spus Dumitra.

 

Directorul DGASPC Sector 3, Mihaela Mugureanu, a declarat la rândul său că testarea trebuie făcută în centrele rezidenţiale cel puţin de două ori pe lună.

 

„Din păcate au existat probleme, şi aceste probleme sunt generate de o slabă organizare a activităţii de testare”, a precizat aceasta.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirma că, în ţara noastră, testele se fac cu precădere în zonele de risc, adică în căminele pentru bătrâni şi în unităţile care aparţin de serviciile de asistenţă socială.

Citește și:

Informații bombă! România ar putea fi vândută aproape gratis

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare