sursa foto:  axios.com

Medicul Radu Țincu: ‘Este evident că nu stăm așa de bine cum văd unii situația. Măsurile sanitare nu sunt reproductibile din alte țări în România’

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca, a declarat că ”multe DSP-uri și comitete pentru situații de urgență au preferat să implementeze pentru încă 14 zile aceleași măsuri, deși aveau datele pe masă că aceste măsuri nu au reușit să controleze situația în teritoriu”.

 

Este evident că nu stăm așa de bine cum văd unii situația. În al doilea rând, măsurile sanitare nu sunt reproductibile din alte țări în România, pentru că un element important, dincolo de mortalitate, este capacitatea sistemului de sănătate. Indiferent cum arată parametrii epidemiologici din teritoriu, dacă sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă, nici nu mai contează care este rata de transmisibilitate, care este incidența la 14 zile. Va trebui să putem conserva cât mai mult sistemul sanitar”, a spus Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca.

Am observat pentru zonele roșii, cum este Bucureștiul, că s-au instituit anumite măsuri acum 14 zile, ele au fost evaluate, din punctul meu de vedere au eșuat în controlul pandemiei pentru că am asistat la o creștere progresivă a numărului de cazuri în zonele-focar și, cu toate astea, multe DSP-uri și comitete pentru situații de urgență au preferat să implementeze pentru încă 14 zile aceleași măsuri, deși aveau datele pe masă că aceste măsuri nu au reușit să controleze situația în teritoriu și că pandemia evoluează într-un ritm accelerat, pe zone de focar unde capacitatea sistemului a fost adesea depășită”, a adăugat el, conform digi24.ro.

Citește și:

Se pregătește o schimbare radicală pe piața auto! Ar putea fi interzisă introducerea în țară a acestor mașini

Vești extrem de bune pentru cei care caută un loc de muncă, dar și pentru angajatori

EXCLUSIV Biroul de Presă al Guvernului, reacție târzie în cazul Manciu: ‘Numirile se fac prin decizie a prim-ministrului’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare