sursa foto:  theconversation.com

Medicul Voichița Lazureanu, despre culoarele pentru nevaccinați: ‘Virusul ne infectează pe toți, că suntem vaccinați, că suntem nevaccinați. Este o măsură comercială-politică’

Dr. Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că noile culoare din mall-uri nu au niciun efect în oprirea răspândirii virusului.

 

Dr. Voichiţa Lăzureanu: „Din punct de vedere medical, nu există justificare la această măsură”

”Virusul ne infectează pe toţi, că suntem vaccinaţi, că suntem nevaccinaţi, că suntem de o parte sau de alta a liniei de marcare sau a benzii respective. Este o măsură, din punctul meu de vedere, comercială-politică, luată în stare de alertă, cumva, cu conotaţie pandemică, dar fără a avea logică medicală. CNSU vine cu această propunere, care ulterior s-a şi implementat, dar, virusul are transmitere respiratorie. Poţi să faci 10 culoare delimitate, virusul va circula şi de o parte şi de cealalta..

Dr. Voichiţa Lăzureanu: „Nu, nu se limitează nicio formă circulaţia virală!”

Nu pot decât să revin la măsurile de prevenire clasice: mască, distanţare, igienă tegumentară – mâini, faţă, şi, respectiv, profilaxie prin vaccinare.  Acestea sunt singurele mijloace care au dovedit în timp că au eficienţă în prevenirea răspândirii virusului şi eventual împiedicarea răspândirii, dar, această metodă de culoar, la dreapta culoar, la stânga culoar, din punct de vedere a unei infecţii cu transmitere respiratorie, nu are nicio eficienţă„, a spus medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare