fratii paval 605x

sursa foto:  capital.ro

Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Frații Dedeman dau o nouă lovitură pe piața companiilor! Frații Pavăl au reușit o nouă mega-tranzacție cu o companie în care au investit 2 milioane de euro. Capitalul inițial al acestei companii a fost de 4,5 milioane de euro.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania Platforma ROCA preia Electroplast SA. Platforma ROCA SA este o companie care oferă servicii pentru revitalizarea afacerilor și antreprenoriatului românesc, crearea de branduri noi și recondiționarea de branduri, prin investiții în companii aflate în dificultate și asigurarea unui management specializat.

Electroplast SA este producător român de cabluri electrice din cupru și aluminiu. În urma acestei operaţiuni, Platforma ROCA va deține 60% din capitalul social al Electroplast și, astfel, controlul unic asupra acestei companii.

Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Platforma de investiții și management ROCA, lansată pe 6 martie 2018 de CITR Group, este prima platformă de investiții dedicată companiilor românești în dificultate. ROCA își propune să contribuie la însănătoșirea mediului de afaceri din România, printr-o soluție complexă pentru redresarea afacerilor locale: platforma atrage resurse de la investitori și le distribuie eficient către companii care se confruntă cu dificultăți financiare, de creștere sau de succesiune a fondatorului în business, cu scopul de a le asigura o structură stabilă și o dezvoltare sănătoasă. CITR Group va asigura managementul ROCA. Acționarii fondatori sunt: acționarii CITR, prin divizia de  investiții, familia Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu și Astra Rail Management GMBH.

Platforma ROCA are misiunea de a crea companii sănătoase, care să dezvolte brand-uri „made in Romania” și de a le da, sau reda, anvergura națională și internațională, prin întărirea structurii de capital a companiilor. ROCA participă la riscuri și beneficii și se implică activ în redresarea și creșterea afacerilor.

Administrarea platformei este asigurată de divizia de management a CITR Group. Decizia plasării resurselor obținute de la investitori revine Board-ului de Investiții, format din reprezentanți ai investitorilor.

Suma maximă de finanțare este de 2 M Euro/proiect. Procentul cu care ROCA intră în capitalul social al unei companii din portofoliu este de minimum 60%, însă există posibilitatea de a seta de la început un mecanism de răscumpărare a acțiunilor de către antreprenor.

Ciclul de restructurare al companiilor din cadrul ROCA presupune atragerea de resurse pentru o durată de 7 (+1) ani, țintind un randament anual (IRR) de minimum 16%. Pe parcursul celor 7 (+1) ani se urmărește închiderea a două cicluri de investiții, cu o marcare de profit la jumătatea perioadei (3,5 + 0,5 ani), iar diferența, la final.

Citește și

Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Ofical

Vești pentru mii de șoferi! Unde vă puteți contesta amenzile primite – Măsură adoptată de Senat

Adio ‘execuțiilor’ din Poliție? Propunerea care desființează jocurile din MAI

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare