sursa foto:  turdanews.ro

Mega-lovitură! Măsuri drastice luate de autorități- Se dau amenzi uriașe

Mega lovitură pentru români! Autoritățile au luat măsuri drastice. Astfel că, o importantă lege se schimbă, românii fiind nevoiți să plătească amenzi uriașe dacă o încalcă.

Organizatorii trebuie să se asigure că se folosesc numai ambalaje refolosibile sau biodegradabile. Tot cee ace înseamnă plastic se va interzice. Mai mult, colectarea deșeurilor se va face complet diferit.

Toate aceste modificări sunt incluse într-un proiect prin care se vrea modificarea Legii picnicului. Acesta a fost inițiat de către Ministerul Mediului. Pentru a se aplica, acesta trebuie aprobat de Guvern și de Parlament.

Legea picnicului va fi modificată pentru a acoperi evenimentele și reuniunile publice. Festivalurile, concertele, sebările, zilele localităților, demonstrațiile sau manifestațiile politice/religioase, care fie sunt organizate, fie sunt doar autorizate de autoritățile locale.

Organizatorii evenimentelor vor fi obligați să se asigure ca toate alimentele și băuturile vândute sau date gratis să ambalate în ambalaje refolosibile sau biodegradabile.

O altă obligație majoră va ține de colectarea deșeurilor produse în timpul evenimentelor publice. Colectarea nu se va mai face selectiv, ci separate, deșeuri reciclabile, deșeuri nereciclabile și deșeuri biodegradabile.

Organizatorii care nu vor respecta aceste reguli vor risca amenzi între 10.000 și 50.000 de lei, conform proiectului de lege inițiat de minister.

Mai mult, organizatorii vor fi obligați să păstreze curățenia în timpul și la finalul evenimentelor publice. În caz contrar, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Aceeași sancțiune se va aplica și pentru încălcarea interdicției de folosire a ambalajelor de plastic de unică folosință.

 

Vezi și:EXCLUSIV Execuții în Poliție. Dezvăluire-șoc: ‘S-a folosit de mine ca să scape de șefi’

Vești importante pentru milioane de români! Vor primi bani mai mulți 

Mare atenție! Se dau amenzi uriașe dacă aveți așa ceva în mașină

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare