sursa foto:  digi24.ro

Memoria scurtă a lui Dan Barna! Cum apăra jurnaliștii când făceau dezvăluiri despre Liviu Dragnea: ‘Bagă pumnul în gură’

După ce jurnaliștii RISE Project au publicat o anchetă referitoare la afacerile cu fonduri europene ale lui Dan Barna, șeful USR i-a criticat dur pe ziariști, acuzând că în spatele anchetei e o comandă politică.

În noiembrie 2018, când aceiași jurnaliști erau atacați de Liviu Dragnea, pentru episodul „Valiza” și #TeleormanLeaks, Barna sărea în apărarea lor și susținea că fostul șef PSD, prin lacheii săi, bagă pumnul în gură celor care îl demască.

„Liviu Dragnea prin lacheii PSD bagă pumnul în gură celor care îi demască!

Liviu Dragnea prin lacheii săi PSD din fruntea instituțiilor statului încearcă să îi intimideze pe cei de la Rise Project și să îi oprească din a mai scoate la iveală mizeriile din #TeleormanLeaks. Vrea să-i intimideze pe procurorii și judecătorii care se ocupă de dosarele lui, vrea să-i intimideze pe românii care denunță hoția și abuzurile cu lacrimogene și bastoane, iar acum a venit rândul presei.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) cere jurnaliștilor de la RISE Project să divulge identitatea surselor care le-au oferit acestora informațiile din #valiză, sub amenințarea unor amenzi cât prejudiciul din Teldrum. Așa ceva nu se poate întâmpla într-o democrație! Scopul GDPR-ul este pervertit politic de Dragnea, iar în România nu mai apără cetățenii, ci hoții!

Șefa ANSPCP trebuie să demisioneze! Este urmărită penal pentru abuz în serviciu, acea infracțiune pe care PSD-ALDE au încercat în ultimii 2 ani să o scoată din vocabularul colectiv și din lege. Iar acum amenință presa, cu intimidări în stil mafiot!

Le-am simțit și noi vara aceasta atunci când strângeam semnături pentru #FărăPenali, când mai mult colegi au fost insultați, amenințați și amendați de primarii PSD și vasalii lor.
Liviu Dragnea nu suportă să i se amintească că este doar un penal!”, scria, la 8 noiembrie 2018, Barna.

Iată cum a reacționat acum Dan Barna, după dezvăluirile RISE Project:

„Văd de câteva zile multă emoție și multă isterie, multă frustrare și multă revoltă. O exacerbare de reacții și de limbaj din toate direcțiile. Evident că asta s-a dorit. Nu le încurajez pe niciuna și fac apel din nou la calm și rațiune.

Lucrurile sunt mult mai simple decât se încearcă să fie prezentate.

E dreptul fiecărui jurnalist deci și al jurnaliștilor de la Rise să producă material de presă și dispună asupra folosirii după propriile credințe și valori. Nimeni nu are dreptul să conteste asta.

E datoria instituțiilor publice cu atribuții de control și a instanțelor de judecată să aprecieze fapte și să pronunțe decizii. Am fost și voi fi la fel de deschis asupra oricărui aspect al muncii mele de 20 de ani în domeniul consultanței pentru că nu am nimic de ascuns.

Mă doare însă să văd membri ai familiei și oameni grozavi și onești, alături de care am muncit peste 10 ani și alături de care aș merge până la capătul lumii, cum sunt afectați și suferă pentru că sunt batjocoriți din cauză că: „așa e în campania electorală”.

Îmi este foarte clar astăzi că obiectivul campaniei pe care PSD o desfășoară împotriva mea este să mă înfățișeze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor.

Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF – un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dăncilă.

Dar finalul nu este aici. S-a ieșit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum că următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA. Doar că eu am multă încredere în DNA, o instituție care, fără a fi perfectă, și-a demonstrat de multe ori profesionalismul și independența.
De aceea solicit DLAF să trimită de urgență documentele la DNA pentru că știm că asta e comanda politică pe care au primit-o. Nu sunt nereguli în acele proiecte, am răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la Rise, cât și colegilor mei din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect. Mai multe autorități de monitorizare le-au verificat de-a lungul timpului, vreau să o facă și DNA în a cărei imparțialitate cred.

Dar cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Instituție condusă de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat în 2014, printr-un protocol, să-l informeze când deschide vreun control? S-ar da în lături de la comenzi subordonații lui Dăncilă, dintr-un guvern al cărui ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ordonat companiei de stat TAROM să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, ca să nu ajungă parlamentarii opoziției la vot?

Așadar, cer guvernului, premierului demis și DLAF să înceteze circul. La fel tuturor actorilor politici care instrumentează această mizerabilă campanie. Cel mai simplu e să trimită informațiile către DNA, una dintre instituțiile care nu sunt controlate politic.
PSD încearcă o ultimă manevră murdară ca să intre în turul doi al prezidențialelor, ceea ce convine de minune sistemului actual. Le garantez că nu se va întâmpla!

Fac un apel la membrii de partid și susținători să nu mai atace jurnaliștii de la Rise. Nu Rise este adversarul, ci vechea clasă politică și partidele care încearcă să blocheze oameni noi să candideze.

Un prieten din copilărie mi-a trimis aseară acest mesaj: „Salut. Știu că ai multe pe cap acum. O întrebare directă la care aștept un răspuns din 2.litere: Dacă eu aș fi Barna și tu _ _ _n, m-ai susține cu inima curată? Atât vreau să știu.” I-am răspuns „Da. 100%”.

Asta vreau să vă spun și vouă, tuturor.”

Vezi și

Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul

Planul secret de schimbare a lui Dan Barna de la conducerea USR! Florian Coldea se implică direct (surse)

Vești uriașe -Aceste persoane vor fi scutite de impozit

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare