sursa foto:  Facebook

Mihai Tudose îi atacă pe liderii UDMR! Ce a declarat acesta

Fostul premier Mihai Tudose îi atacă pe liderii UDMR, care la congresul de realegere a lui Kelemen Hunor ca preşedinte au votat, în unanimitate, ca imnul şi drapelul secuiesc, precum şi Imnul Ungariei, să fie considerate simboluri naţionale ale comunităţii maghiară din România.

Fostul premier Mihai Tudose îi atacă pe liderii UDMR

„Au stabilit că le trebuie imn și că imnul Ungariei e bun. Și că nici cu drapelul nu prea e bine. Și că drapelul Ungariei ar fi satisfăcător. Până aici nimic nou, și în fond, fiecare e liber să cânte sub duș, acasă, ce vrea el. Și să aibă pe pereții dormitorului ce culori vrea. Dar în afara locuinței, ţara aceasta unde trăiesc ei, etnicii maghiari, este România!! Imnul este al României. Drapelul este al României. Atât. Pentru restul ,,ideilor“ privind Drapelul și Imnul avem legi care trebuie respectate. Și aplicate”, a scris fostul premier.

Mihai Tudose a făcut referire şi la conceptul ,,transilvanismului pragmatic”, lansat tot la Congresul UDMR de sâmbătă.
„Fiindcă au vorbit de pragmatism… Valoarea de întrebuințare a UDMR este dată de ponderea în parlament. Aceasta este mare dacă românii nu vin la vot. Hai să-i ,,ascultăm” și să fim pragmatici!”.

Pe 10 ianuarie 2018, în exclusivitate la „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa liderilor maghiari, pe tema autonomie teritoriale. Scandal iscat a fost folosit de Liviu Dragnea drept pretext pentru a-l debarca pe Tudose şi a o numi pe Viorica Dăncilă, potrivit realitatea.net

Vezi și

EXCLUSIV Război imens în PSD: Liviu Dragnea, strâns cu ușa! Doi grei amenință cu plecarea

Atenție! S-ar putea ca această categorie de angajați să primească vouchere de vacanță

Vești bune pentru clienții RCS&RDS! Iată de ce vor beneficia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare