sursa foto:  walkinginhisfootsteps.com

Mii de angajați riscă să rămână pe drumuri! Colosul a anunțat închiderea a sute de puncte de desfacere

13.000 de angajaţi riscă să rămână pe drumuri, după ce unul dintre cei mai mari retaileri de fashion, care a avut în trecut magazine şi în România, a anunţat că închide toate cele 124 de puncte de desfacere, potrivit BBC.

Magazinele Debenhams vor fi închise după eşuarea eforturilor de ultim moment pentru salvarea acestora, iar toţi cei 12.000 de angajaţi îşi vor pierde probabil locurile de muncă, relatează BBC.

Debenhams, care operează 124 de magazine, a intrat pentru a doua oară în administrare specială în luna aprilie, iar speranţele de salvare au depins de o oferă venită din partea companiei JD Sports.

Speranţele de salvare a lanţului de magazine cu o istorie de 242 de ani s-au risipit însă după ce JD Sports s-a retras de la discuţii.

Cele 12.000 de locuri de muncă ale companiei vor fi desfiinţate în următoarele luni, dacă administratorii acesteia nu vor reuşi să încheie un acord pentru întreaga companie sau o parte din aceasta.

Angajaţii au primit această veste în dimineaţa zilei de marţi.

Magazinele Debenhams vor continua să accepte cardurile lor pentru cumpărături în magazine, iar returnările de produse vor decurge normal.

Hilco, firmă de restructurare specializată în lichidarea comercianţilor cu amănuntul, va începe să lucreze în magazine de miercuri, pentru a începe compensarea stocurilor.

Ştirile referitoare la Debenhams au venit la câteva ore după ce proprietarul Topshop, Arcadia, a intrat în administrare specială, punând în pericol 13.000 de locuri de muncă.

Condiţiile dificile de pe piaţa comerţului cu amănuntul în timpul pandemiei de coronavirus s-au dovedit a fi ultima lovitură pentru ambele firme, care au cumultat peste 25.000 de angajaţi.

”S-au luat toate măsurile rezonabile pentru a finaliza o tranzacţie care să asigure viitorul Debenhams. Cu toate acestea, mediul economic este extrem de dificil şi, împreună cu incertitudinea cu care se confruntă industria de retail din Marea Britanie, nu s-a putut ajunge la o tranzacţie viabilă”, a declarat Geoff Rowley de la FRP Advisory, co-administrator al Debenhams şi partener la FRP.

Vezi și: Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare