sursa foto:  providentamedical.ro

Mii de salariați vor fi în culmea fericirii: Cine va beneficia de decontarea asistenţei medicale şi la clinici private

Un proiect de lege pus în dezbatere prevede probabilitatea ca mii de bugetari să beneficieze de decontarea asistenţei medicale şi la clinici private. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar putea aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală în cazul poliţiştilor răniţi, realizate în ţară, inclusiv la clinici private.

În prezent, accesul la asistenţă medicală, tratament şi măsuri de recuperare medicală în ţară este limitat, prin dispoziţiile art.6 alin.(1) din OMAI nr.24/2009, la unităţile sanitare ale Ministerului Sănătăţii, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti.

„De la momentul emiterii actelor normative menţionate mai sus, situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în referatul de aprobare a proiectului, potrivit agerpres.ro.

 Conform proiectului, poliţiştii ar putea beneficia de decontarea cheltuielilor când apelează la servicii medicale private, în unele situaţii.

Astfel, potrivit anunţului referitor la dezbaterea proiectului de pe pagina MAI, în OMAI nr.24/2009 se va introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins: „Pentru poliţiştii răniţi, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară şi în alte condiţii decât cele prevăzute la alin.(1). Prin ordin se pot stabili inclusiv condiţii de plată sau decontare diferite de cele prevăzute la alin.(2) şi (3)”.

Vezi și Vești bune pentru mii de români: Ei vor fi scutiți de impozitul pe venit din 2019

Vești proaste pentru mii de polițiști! Dumitru Coarnă anunță ce lovitură vor primi în februarie

DNA ne-a RĂSPUNS! Ce s-a întâmplat cu dosarul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a fost acuzat de ȘANTAJ

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare