sursa foto:  news.ro

Ministerul de Interne a făcut prăpăd! Mii de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Ministerul Afacerilor Interne informează că a făcut „ravagii” în week-end-ul de-abia încheiat.

Mii de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, informează instituția condusă de către Marcel Vela.

În urma misiunilor derulate în perioada 7 – 9 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat, în intervalul menționat, 11.986 de operatori economici și 64.477 de persoane.

🟢La activități au participat, zilnic, 5.008 polițiști, 2.324 jandarmi, 629 polițiști de frontieră, 104 cadre ISU, 1.539 polițiști locali, 55 reprezentanți ANSVSA, 19 inspectori ANPC, 34 reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 61 de angajați ai Ministerului Muncii, 6 din cadrul Ministerului Transporturilor și 10 reprezentanți ai autorităților publice locale.

🔴Au fost aplicate 5.435 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.549.699 de lei, dintre care:

🔺➖ 76 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 86.200 lei;
🔺 ➖ 130 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 63.300 lei;
🔺 ➖ 3.711 sancțiuni contravenționale în valoare de 514.810 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
🔺 ➖ 212 sancțiuni contravenționale în valoare de 417.352 lei, pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.);

🔺 De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 1.306 sancțiuni contravenționale, în valoare de 468.037 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

🟢 La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în perioada 7-9 august a.c., au fost primite 120 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 20 de județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

16 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară”, informează MAI.

Vezi și

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

SURSE Cum ar fi ajuns clanul Rinu, cel care se află în spatele uciderii lui Emi Pian, să crească în ultimii ani: ‘Au săgeți care taie tot’

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare