sursa foto:  Facebook

Ministerul Muncii investește 135 de milioane de lei- Cine sunt beneficiarii

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a semnat ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private. 135 de milioane de lei se alocă centrelor pentru vârstnici,persoanele cu dizabilităţi şi copiii instituţionalizaţi

”Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanţarea de la bugetul de stat a unor investiţii pentru centre de zi şi rezidenţiale publice şi private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilităţi şi copiii instituţionalizaţi. Conform Ordinului, pot fi finanţate investiţiile pentru reparaţii capitale, renovări, lucrări de extindere şi dotare a centrelor”, a transmis joi Ministerul Muncii.

Sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 69.919.227 de lei şi 119 centre private pentru care suma alocată este de 65.104.472 de lei.

Beneficiarii finali sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi şi copii din centre de zi şi rezidenţiale.

Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici şi privaţi, în tranşe, de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, prin agenţiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările.

În situaţia în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se reportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanţare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare