sursa foto:  portalsm.ro

Ministerul Transporturilor pune tunurile pe Wizz Air! Sesizare la instituțiile UE

Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a sesizat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației cu privire la problema zborurilor efectuate de Wizz Air din România.

Mîndrecu a dezvăluit că a anunțat instituțiile europene, după ce Wizz Air a anulat mai multe zboruri și a avut întârzieri în operarea zborurilor.

Ce a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor:

„Sesizare la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din România

Astăzi am avut o serie de discuții extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare și situația pasagerilor companiei Wizz Air în România. La întâlnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, și Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta.
I

-am înștiințat oficial pe reprezentanții Wizz Air că am informat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (acest organism fiind și cel care a licențiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislația în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice.

Am cerut de urgență conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene, rezolvând și problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă.

Prezent la discuții, Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a informat reprezentanții Wizz Air că a anunțat Autoritatea europeană pentru drepturile pasagerilor în legatură cu situațiile generate la noi în țară de către Wizz Air.

Am informat conducerea Wizz Air că îi vom monitoriza cu atenție și i-am avertizat, totodată, că nu vom tolera niciun derapaj de la reglementările internaționale și naționale în domeniul aviației”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare