sursa foto:  adevarul.ro

Ministrul ‘altă întrebare’ loveşte din nou: Ce lege controversată vrea Florin Iordache

Un nou proiect controversat aflat pe masa parlamentarilor ar putea declanşa un scandal imens. Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, cel care a scos milioane de oameni în stradă după ce a dat OUG 13, ‘loveşte din nou’. De această dată, ministrul ‘altă întrebare’ vizează trei categorii de bugetari care vor avea bătrâneţi mai mult decât fericite.

Potrivit Stiripesurse, personalul de specialitate din cadrul Autorității Electorale Permanente (AEP) va beneficia de același statut cu funcționarii publici parlamentari în ceea ce privește calcularea pensiilor, menționează un proiect aflat pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Proiectul a primit raport favorabil din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaților, deși Guvernul Grindeanu propusese respingerea acestuia. Inițiativa s-a aflat, inițial, pe ordinea de zi a ședinței de vot final de săptămâna aceasta, dar a fost amânat. Proiectul a fost inițiat de șase deputați PSD, printre care Florin Iordache. De aceleași drepturi beneficiază deja angajații Curții Constituționale (CCR) și cei ai Consiliului Legislativ.

Vezi și Scandalul declanșat de Traian Băsescu ia amploare! Reprezentanții MOL îi răspund pe măsură

Pensiile funcționarilor publici parlamentari nu sunt calculate pe baza contribuției la asigurările sociale, ci în funcțiile de veniturile realizate în ultimul an de activitate. La împlinirea vârstei de pensionare,  funcționarii publici parlamentari cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puțin 14 ani în structurile Parlamentului, beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării. Pensia acordată nu poate depăși nivelul salariului de bază brut, inclusiv sporurile, precum și indemnizația de conducere și salariul de merit din ultimele 12 luni anterioare datei pensionării, al funcției deținute sau al funcției asimilate, după caz.

Pentru fiecare an ce depășește vechimea de 14 ani în Parlament se adaugă la cuantumul pensiei câte 1% din baza de calcul, fără a depăși venitul brut avut la data pensionării. Pensiile de serviciu se actualizează prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate în plată a procentului de majorare a salariului de bază de care beneficiază funcțio-narul public parlamentar aflat în activitate, cu același nivel de salarizare și pe aceeași funcție publică. Dacă în urma actualizării rezultă o pensie mai mică, se păstrează pensia aflată în plată

Vezi și Olguța Vasilescu anunță: cine sunt angajații de la stat care vor primi primă de 1.000 de euro

Reacția neașteptată a Gabrielei Cristea după ce Madălin Ionescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook: “Mulțumesc că ești o vedeta frustrată”

EXCLUSIV! Am aflat! Cine este singurul primar din România care nu și-a mărit salariul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare