sursa foto:  ortodoxinfo.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre posibilitatea începerii războiului ruso-ucrainean: ‘Problema este că datorită masării de material și de trupe oricând se poate produce o asemenea situaţie’

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a purtat un dialog cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, despre situația din estul Europei și din Ucraina.

Conform surselor CNN, Joe Biden l-ar fi avertizat pe președintele Ucrainei că Rusia ar putea invada în curând.

Întrebat dacă a primit aceeași informație de la omologul său din SUA, ministrul Apărării, Vasile Dîncu a spus:

Problema este că datorită masării de material şi de trupe oricând se poate produce o asemenea situaţie. Sunt anumite condiţii pentru o asemenea posibilitate. Nu există o dată fixă, nimeni nu ştie când se va întâmpla asta.

„Ucraina se află într-o expectativă interesantă”

 

Sigur că există mai multe scenarii, inclusiv un scenariu care înseamnă o dată destul de apropiată, dar nu există date exacte. Problema este că Ucraina nici măcar nu a mobilizat rezerviștii, deci se află într-un fel de expectativă interesantă„, a spus Vasile Dîncu, ministrul Apărării.

 

„Federația Rusă nu a dat un răspuns afirmativ în ceea ce privește scutul de la Deveselu”

 

Întrebat apoi dacă s-a ajuns la un acord cu privire la felul în care scutul de la Deveselu va fi inspectat de către ruşi, ministrul a precizat.

Această idee de transparență pe care a propus-o NATO pentru Federația Rusă încă nu a primit un răspuns afirmativ din partea Rusiei în ceea ce privește scutul de la Deveselu. Dacă se va accepta urmează nişte proceduri bilaterale.

Va fi complicat ca Federația Rusă să accepte acest lucru. Nouă ne este simplu. Este doar un material defensiv, dar vom stabili împreună dacă va fi cazul să se facă asemenea inspecții reciproce„, a mai explicat Vasile Dîncu.

 

„Ne așteptăm la o decizie privind suplimentarea forțelor, inclusiv în România”

 

Joe Biden a vorbit despre întărea flancului estic şi despre suplimentarea forțelor inclusiv în România.

Întrebat când s-ar putea întâmpla acest lucru, Vasile Dîncu a spus:

Este vorba despre o decizie care va veni foarte repede. Am discutat de unele condiţii cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Am discutat despre faptul că noi avem aprobarea pentru relocarea de trupe în acest proiect care nu este unul legat numai de această situaţie.

Ne așteptăm la o decizie destul de rapidă„, a mai spus ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la Antena 3.

Vezi și:

Vasile Dîncu, despre valul de refugiați ucraineni care ar putea lua cu asalt România: ‘Avem un foarte bun management al capacităților noastre din domeniile acestea, ale pregătirii defensive pentru conflict’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare