sursa foto:  Facebook

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, răstoarnă includerea pensiilor militare în PNRR! ‘Nu există niciun document oficial al UE în care să se precizeze asta’

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a reafirmat că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci pensii ocupaționale. El a precizat că tocmai de aceea atât MApN, cât și MAI au refuzat să aprobe Memorandumul Ministerului Muncii.

Mai mult, potrivit lui Vasile Dîncu, la nivelul Uniunii Europene, nu există niciun document oficial emis în care să se precizeze că pensiile militare sunt pensii speciale.

„Pentru că acolo erau trecute pensiile militarilor la categoria pensii speciale. Ori, acestea sunt pensii de stat, pensii ocupaționale, nu sunt pensii speciale.

Peste tot în lume, în NATO, majoritatea țărilor au pensii de stat, acest sistem de pensii de stat pe care îl avem și noi, nu sunt considerate pensii speciale.

Sigur, noi o să lucrăm cu această Comisie, așteptăm să discutăm despre asta, o să explicăm Comisiei Europene, ne vom duce și la Bruxelles, dacă este cazul, împreună cu ministrul Bode.

În documentul inițial al Jalonului 215 nu sunt trecute pensiile militarilor, sunt trecute pensii speciale”, a declarat, la Antena 3, Vasile Dîncu.

„Nu există niciun document oficial al Uniunii Europene în care să se precizeze asta (n.r. – că pensiile militare sunt pensii speciale)”, a subliniat șeful MApN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare