sursa foto:  g4media.ro

Ministrul de Externe al Ucrainei îi critică pe europeni: ‘Au un sindrom clasic de dependență față de Rusia. Este imposibil să nu-i dai lui Putin o ieșire frumoasă în urma acestui război’

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe ucrainean, a declarat că dorința de a „salva obrazul” președintelui rus Vladimir Putin este „o boală gravă” în Europa pe care numai „o istorie crudă o poate vindeca”.

Potrivit lui Kuleba, unii politicieni și experți din Uniunea Europeană și din alte țări ale lumii au început să-și facă griji că Putin va pierde războiul: „Acest lucru nu poate fi permis, Rusia nu poate fi umilită, este imposibil să nu-i dai lui Putin o ieșire frumoasă în urma acestui război”, afirmațiile au fost făcute în cadrul unui telemaraton, potrivit publicaţiei Liga.net, citează b1tv.ro.

Sindromul clasic de dependență față de Rusia

„Dacă îi dai deoparte pe cei care încheie contracte cu ruși și ne referim la oameni care cred sincer în astfel de idei, ei au un sindrom clasic de dependență față de Rusia. Chiar dacă Rusia începe să-și măcelărească concetățenii în stradă, ei tot vor spune că trebuie ajutată să-și salveze obrazul”, a spus ministrul.

Kuleba a numit aceasta o „boală mare și foarte gravă” de care „suferă” unele pături din Europa, în special în rândul intelectualității, și „doar o istorie crudă îi va vindeca”.

Comentând pauza în negocierile cu Rusia, Kuleba a comparat procesul cu un chibrit: mai întâi îi dai foc și arde puternic, apoi se stinge și rămâne doar un chibrit carbonizat, care este aruncat la pământ și călcat în picioare.

Rusia și-a pierdut apetitul pentru negocieri

Potrivit ministrului, după întâlnirea de la Istanbul, Rusia a început să „și piardă apetitul” pentru negocieri și a existat o corelație: cu cât Rusia devine mai agresivă pe câmpul de luptă, cu atât negocierile devin mai puțin intense.

El a menționat că, privind harta ostilităților, a Mariupolului distrus și a atacurilor constante cu rachete asupra orașelor ucrainene, se poate concluziona că Federația Rusă a ales calea războiului, nu a negocierilor.

Ministrul de Externe și-a exprimat, de asemenea, încrederea că va exista un embargo petrolier. Acest lucru este împiedicat doar de Ungaria, „care își face propriul joc în această chestiune”, dar, asigură Kuleba, se va găsi o soluție.

Vezi și:

Fost ministrul al Apărării Naționale: ‘Acum, rușii trebuie să se chinuie să demonstreze că cei de la Azov sunt criminali. Apărătorii de la Azovstal s-au predat pentru că nu au mai avut cu ce să lupte’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare