sursa foto:  Facebook.com

Ministrul Educației, Ligia Deca: ‘Orice mișcare de protest se oprește cu satisfacerea revendicărilor. Trebuie să ne gândim bine dacă, a le refuza, reprezintă calea cea mai bună pentru viitor’

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că vor continua negocierile pe componentele indicate la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, dar este extrem de important ca elevii să aibă drept la educaţie şi la finalizarea studiilor.

 

Ligia Deca este de părere că orice mişcare de protest se opreşte cu satisfacerea revendicărilor. Aceasta precizând că trebuie să ne gândim bine dacă, a refuza această ofertă a Guvernului reprezintă calea cea mai bună pentru viitor.

Cred că orice mişcare de protest se opreşte cu satisfacerea revendicărilor. Revendicările federaţiilor sindicale au pornit de la asumarea investiţiilor în infrastructură, salarii mărite pentru debutanţi, fiind indicaţi ca o categorie vulnerabilă şi creşterea salariilor cu rata inflaţiei. A urmat un întreg proces îndelungat (..) în care în primă faţă a fost acordată creşterea pe Anexa 8, pentru tot personalul nedidactic, în a doua fază au fost acordate majorările de salarii de bază care înseamnă o creştere pentru personalul didactic între 18 şi 24%.

În a treia fază, s-a garantat prin intermediul acestei Declaraţii publicate în Monitorul Oficial, că solicitarea lor principală, şi anume ca viitoarea grilă să asigure respectul cuvenit cadrelor didactice, prin faptul că pleacă de la salariul mediu pe economie, a fost din nou satisfăcută”, a spus Ligia Deca.

Ea a menţionat că ”ceea ce avem noi în faţă este debutul examenelor pentru elevi”.

Se pot continua discuţiile, cu siguranţă se vor continua negocierile pe componentele indicate (..) la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, este extrem de important ca elevii să aibă drept la educaţie şi la finalizarea studiilor. Din această perspectivă, continuăm să facem toate eforturile şi din nou ne dorim să strângem mâna şi să ne întoarcem în sălile de clasă, cu încredere şi cu măsuri suplimentare de sprijin şi respect pentru profesori”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Ministrul a mai spus că toate măsurile luate de Guvern au fost în sprijinul direct al cadrelor didactice şi prin extensie al întregului sistem. ”Trebuie să ne gândim bine dacă, a le refuza, reprezintă calea cea mai bună pentru viitor”, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare