sursa foto:  Radio Chisinau

Ministrul Familiei, Natalia Intotero: Vor fi create prin PNRR, până la finalul anului 2024

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a transmis, marți, că vor apărea noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa.

Potrivit Nataliei Intotero, prin PNRR, până la finalul anului 2024, vor fi create 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa.

Lista lor va fi făcută publică luna viitoare, după finalizarea evaluării proiectelor, a explicat Intotero.

Anunțul ministrului Familiei:

„Centrele de zi reprezintă o soluție pentru prevenirea abandonului familial și școlar, tocmai de aceea este vital ca acestea să beneficieze de o finanțare care să le susțină activitatea. Aceasta a fost concluzia conferinței organizate de Organizația Umanitară Concordia, la care am participat astăzi la Palatul Parlamentului, și mă declar total de acord.

Consider esențială creșterea numărului centrelor de zi și mă bucur că prin PNRR, până la finalul anului 2024, vor fi create 150 de noi centre de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa. Lista lor va fi făcută publică luna viitoare, după finalizarea evaluării proiectelor.

Ca ministru a Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse îmi voi îndrepta atenția spre creșterea numărului acestor centre în comune, unde de asemenea există mulți copii care trăiesc în sărăcie extremă și au nevoie de ajutorul nostru pentru o viață decentă. Copiii de astăzi reprezintă viitorul de mâine și tocmai de aceea trebuie să le acordăm tuturor atenția și îngrijirea necesare pentru buna lor dezvoltare.

Felicit Organizația Umanitară Concordia pentru implicare și reușita conferinței de astăzi!”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare