sursa foto:  facebook

Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu este invitat marţea viitoare, de la ora 11,00, la o audiere în cadrul Comisiei economice din Senat.

Acesta este nevoit să dea explicaţii referitoare la împrumuturile ministerului de resort din ultima perioadă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele acestei comisii, Daniel Zamfir.

„Marţi îl chemăm pe domnul ministru Cîţu să dea explicaţii în legătură cu împrumuturile pe care le-a făcut, la ce nivel s-a împrumutat pe piaţă. Şi să vedem de ce s-a împrumutat. Să vedem dacă în Ministerul Finanţelor Publice a existat evidenţă dublă, după cum a declarat ministrul în urmă cu 3 luni. Acele declaraţii au avut consecinţe: a scăzut rating-ul de ţară, ne-am împrumutat mai scump”, a afirmat Zamfir.

El a scris marţi seară, pe Facebook, că îl va chema „urgent” la comisie pe ministrul Finanţelor.

„Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutaţi în doar două luni, Cîţu e de neoprit! Împrumută de pe pieţele externe încă 3 miliarde de euro, bineînţeles la cea mai mare dobândă de pe piaţă – 2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar a Greciei! Aşadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutaţi până acum?”, completa Zamfir.

Vezi și:Atenție, șoferi! Metoda prin care polița RCA scade

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare