sursa foto:  stiridecluj.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, noi informații despre Legea pensiilor! ‘Noi am scris foarte clar’/Când va fi gata noua lege

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a venit cu noi informații despre Legea pensiilor la care lucrează în acest moment.

Marius Budăi a precizat că se va pleca de la vechea Lege nr. 127/2019 și că speră ca până la finalul acestui an noua Lege a pensiilor să fie definitivată.

Budăi și Boloș pleacă la Bruxelles

Mai mult, ministrul Muncii a afirmat că va merge la Bruxelles, alături de șeful MIPE, Marcel Boloș, pentru a elimina procentul de 9,4% din PIB alocat pensiilor, trecut în PNRR.

„Trebuie să avem discuții cu Comisia Europeană, să închidem spre final de an și Legea pensiilor, să vedem ce păstrăm din legea veche că noi am scris foarte clar în programul de guvernare că plecăm în analiză de la Legea 127.

Grija principală să fie rezolvarea inechităţilor şi bineînțeles pe viitor să avem şi spațiu bugetar pentru a majora pensiile.

Dar nu m-aș pronunța din luna mai pe ce se întâmplă de la 1 ianuarie cu procente și cu alte lucruri, să creăm așteptări pe care ulterior tot noi, această coaliție, nu le putem îndeplini. Aş fi un pic mai prudent”, a spus, la Antena 3, Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, ei vor negocia „dispariția acelui procent prin care românii sunt condamnați la sărăcie”.

Marcel Boloș: „Este o problemă tehnică pe care noi va trebui să o argumentăm foarte bine”

Este o problemă tehnică pe care noi va trebui să o argumentăm foarte bine, pentru că ce este foarte greu de negociat cu Comisia Europeană sunt componentele de reformă.

Nu merg argumente care țin de voința părților sau argumente emoționale sau orice alt fel de argumente care nu sunt clădite pe informații și date care vin din sistemul nostru de cheltuieli și care sunt în legătură cu jalonul”, a subliniat Marcel Boloş, șeful MIPE, în legătură cu acest subiect.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare