sursa foto:  click.ro

Guvernul anunță că negociază, la Bruxelles, viitorul seniorilor! Se pregătește o modificare exponențială în PNRR

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că va merge la Bruxelles, împreună cu șeful Muncii, Marius Budăi, pentru negocieri.

Guvernul României va renegocia PNRR, cu Comisia Europeană, astfel încât să fie eliminat procentul de 9,4% din PIB alocat pensiilor în PNRR.

Marcel Boloș a declarat, sâmbătă seara, la Antena 3, că se pregătește de negocieri cu mai-marii europeni.

Marcel Boloș: „Este o problemă tehnică pe care noi va trebui să o argumentăm foarte bine”

Este o problemă tehnică pe care noi va trebui să o argumentăm foarte bine, pentru că ce este foarte greu de negociat cu Comisia Europeană sunt componentele de reformă.

Nu merg argumente care țin de voința părților sau argumente emoționale sau orice alt fel de argumente care nu sunt clădite pe informații și date care vin din sistemul nostru de cheltuieli și care sunt în legătură cu jalonul”, a spus Boloş.

„Ne-am pregătit pentru acest moment și trebuie să avem argumentele care țin de rata inflației și de eliminarea inechităților din sistemul de pensii general care vor aduce o creștere a cheltuielilor din sistemul general de pensii destul de semnificativă încât să fie necesară o nouă reașezare a acestui indicator de disciplină financiară pentru că el este pe o perioadă lungă de timp.

50 de ani este totuși o perioadă lungă în care nu știm cum vor evolua condițiile macroeconomice”, a mai spus el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare