sursa foto:  Facebook.com

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre legea salarizării: ‘Se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală și în interiorul familiilor ocupaționale’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, continuă seria consultărilor cu partenerii sociali, pentru realizarea unei ”legi a salarizării cât mai echitabilă şi sustenabilă”.

 

Simona Bucura-Oprescu a precizat că noua legese va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală și în interiorul familiilor ocupaționale”.
Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă și sustenabilă.
Ieri m-am întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție cărora le mulțumesc pentru efort și schimbul util de idei.
Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanțele generate ani la rând și care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii și resursele financiare necesare.

”Avem nevoie de norme clare”

Avem nevoie de norme clare și cât mai apropiate de nevoile fiecărei familii ocupaționale pentru a face o lege cât mai corectă și care să stimuleze competitivitatea și oamenii care aduc plus-valoare în sistem.
Îmi doresc ca legea salarizării să fie un act normativ de calitate care să-și atingă obiectivele umane, profesionale și instituționale.
Aceasta se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală și în interiorul familiilor ocupaționale și, nu în ultimul rând, pe stimularea performanței la locul de muncă.”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Muncii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare