sursa foto:  Facebook

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ‘Lucrăm în permanență întărirea capacității instituționale’

Ministrul Muncii și S0lidarității Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu, a afirmat, vineri, că se lucrează în permanență pentru întărirea capacității instituționale și în sensul unei cât mai bune cooperări instituționale și intersectoriale.

„Traversăm o perioadă de mari provocări, cu “turbulențe” care se succed cu repeziciune. Trebuie să învățăm din experiențele anterioare și să ne adaptăm politicile publice astfel încât acestea să fie cât mai coerente, incluzive și să asigure un răspuns optim la situațiile de urgență, de orice natură ar fi acestea.

Lucrăm în permanență pentru întărirea capacității instituționale și în sensul unei cât mai bune cooperări instituționale și intersectoriale. Cele două studii ale UNICEF și Băncii Mondiale oferă o privire de ansamblu asupra sistemului de protecție socială și vin și cu soluții de îmbunătățire a situației.

Suntem conștienți însă că mai avem multe de făcut, dar împreună putem gândi și implementa politici publice mai bune. UNICEF și Banca Mondială au multă expertiză, iar ONG-urile au demonstrat că sunt competitive, implicate și pot aduce plus valoare societății. Mulțumesc UNICEF și Băncii Mondiale care ne-au sprijinit ca multe dintre reformele noastre să fie posibile!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, conform unui comunicat al Ministerului Muncii.

Declarația a fost făcută în contextul a două studii realizate de UNICEF și Banca Mondială: „Către un sistem de protecție socială adaptivă în România” și “Capacitatea de răspuns a protecției sociale din România la situații de urgență”.

„Programele de asistență socială pot juca un rol crucial în ceea ce privește capacitatea de răspuns a României la situații de urgență” –

Este una dintre concluziile a două studii realizate de UNICEF și Banca Mondială privind capacitatea de răspuns la situații de criză a sistemului de asistență socială din România la a căror lansare a participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a informat Ministerul Muncii.

Cele două studii – „Către un sistem de protecție socială adaptivă în România” și “Capacitatea de răspuns a protecției sociale din România la situații de urgență” – reliefează exemple de bune practici în acest sens din țara noastră, dar oferă și o serie de recomandări binevenite.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare