sursa foto:  click.ro

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: Proiectul legii pensiilor îşi doreşte să aducă echitate românilor

Prin acest act normativ se doreşte să se aducă echitate românilor, a transmis luni Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la dezbaterea proiectului legii pensiilor, subliniind faptul că acesta este bazat pe doi piloni, și anume, contributivitatea şi munca.

 

 

 

„Acest proiect este important pentru România, un proiect care îşi doreşte să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc. Noua lege are două elemente importante: contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor”, a afirmat Bucura-Oprescu.

Ea a spus că parlamentarii trebuie să arate că reprezintă o echipă în privinţa acestui proiect de lege.

„Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070. Contăm pe susţinerea dumneavoastră pentru acest proiect de lege şi împreună ne dorim ca, în anii ce urmează, românii să se bucure de prevederile pe care acest proiect le aduce”, a completat ministrul, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare