sursa foto:  wikipedia

Misiuni de recunoaștere la Marea Neagră! Statele Unite au trimis în Europa singura aeronavă pentru detecția radiațiilor nucleare

Statele Unite ale Americii au trimis în Europa singura aeronavă concepută pentru detecția radiațiilor nucleare pentru va desfășura misiuni importante în zona Mării Negre.

 

 

 

Boeing WC-135 Constant Phoenix, singurul avion conceput pentru detecția radiațiilor nucleare deținut de Statele Unite, a fost adus în Europa pentru a desfășura misiuni de recunoaștere la Marea Neagră.

Aeronava este capabilă, printre altele, să detecteze radiațiile nucleare, să colecteze probe de aer, dar și să recunoască poluanții atmosferici.

În prezent, avionul se află la baza NATO din Creta, acolo unde desfășoară misiuni în Marea Neagră.

„Această aeronavă este un laborator de cercetare nucleară, chimică și bacteriologică. Este un avion care are la bord o echipă de specialiști, formată, pe lângă cei care îl pilotează, din 34 de militari.

Dacă se va întâmpla un incident, autoritățile NATO trebuie să aibă o imagine foarte clară, să prezinte situația reală șefilor de stat și de Guvern, dar și cetățenilor celor 31 de state”, a afirmat generalul Marius Crăciun, la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare